// ./?im=3000-aar-gammel-tattoo_4084.jpg&capt=Rekonstruktion af det overraskende fund

Spil: Nyt spil skal få remoten op fra sofabordet

KulturEfter at Pokémon Go med succes har fået spillerne ud på gaden, kommer nu en såkaldt Nº2 app som også skal få os til at flytte os – i hvert fald mentalt.

15. november 2016. Kl 9:12 · Permalink ##CAPTION##

Læg mærke til navnet: Poopulista Go, blandt brugerne selv kaldet PooGo. Det nye spil som er udkommet i flere europæiske lande, er ifølge iagttagere næste skridt i udviklingen inden for game-story-telling. Og det kommer til Danmark inden julehandlen.

— Det særlige ved PooGo er at man kan spille det fra sofaen, det er faktisk hele ideen. Du parrer appen på din mobil med en app på fjernsynet, så mobilen registrerer hvad du ser på fjernsynet. Og så går du bare i gang med at poogo’e dem du ser på skærmen, ved at kaste de forskellige emoji håndtegn på dem, siger Jakob Kjeldsen.

Det er det lille japansk ejede selskab Nointendo som er bosiddende i London, der har udviklet spillet, og her man tror på at det kan hjælpe befolkningen til at bruge et bredere udsnit af tv-kanaler og måske derved få et bredere syn på den verden der kommer ud af tv-kanalerne. Jakob Kjeldsen er den eneste dansker på den spraglede White Chapel adresse, og han er ikke så meget for at tillægge spillet politiske motiver, men er klar over at det kan virke sådan.

— Det får spilleren til at skifte kanal for at fange de eftertragtede poopulistas, Le Pen, Orbán, Kacsyński og senest Trump, som giver mange point. Men også mindre figurer såsom borgmestre eller medlemmer af politiske partier kan give point, pointerer han.

En arbejdsgruppe på Institut for Nudging og Læring (IFNOL) har testet spillet i løbet af oktober, men de har ingen klar konklusion.

— Folk flytter sig ind imellem uden at vi ved hvorfor. Men sådan er det nu engang, lyder det. Vi ville gerne have at det var anderledes, men det får du os ikke til sige.

Poopulista Go er endnu ikke tilgængeligt på streamet tv på computeren, men det skulle ske indenfor et par måneder.

**** 37

Arkæologer finder tatovering på et 3000 år gammelt barnelig

23. maj 2018 0 Tudsegammel tradition udfordrer Folketinget til at ændre loven om forbud mod tatovering af mindreårige.

Facebook ændrer deres algoritmer igen efter ‘aprilsnar’

2. apr 2018 0 Efter en lang 1. april erkender Facebook at man har et stort problem med brugere der ikke kan lade være med at skrive Aprilsnar i kommentarsporet.

Produktionen af Gajol-citater skal flyttes til Læsø

30. mar 2018 0 Dansk Folkeparti mener at det danske gajol-vejr og ditto visdom skal repræsentere hele landet, og at det således er betimeligt at flytte produktionen af citater væk fra hovedstaden.

Præriens Superskarpe Drenge

7. maj 2017 0 Efter succesen med nyrestaureringen af Matador, fortsætter DR nu med at restaurere den danske filmkulturskat.

Vores Vejr til seerne: Send ikke flere billeder

22. nov 2016 0 Danmarks Radios vejrredaktion har nu så mange billeder fra seerne, at der er rigeligt til de næste ti år. Det var tirsdag morgens lysende skyer der fik indbakken til at tabe pusten.

Lørdag eftermiddag: Ingenting eksisterer!

29. okt 2016 0 Ingenting er stærkt undervurderet. relativt betragtet betyder ingenting meget mere for os end resten.

Voksen-malebog med søjler, lagkager og andre diagrammer

25. okt 2016 0 Voksne med lyst til malebøger får nu mulighed for at kombinere deres hobby med egne statistiske virkeligheder. Bogen vækker både begejstring og bekymring.

Vores skrifttyper oversvømmer DF

19. maj 2016 0 Dansk Folkeparti bliver overvømmet med med tilbud om at købe skriveskrift. Det sker efter det er kommet frem at Søren Espersens kone Yvette har solgt sin håndskrift til partiet.

Movia i ny skandale om reklamer

13. mar 2016 0 A-busserne i København har i de sidste dage kørt rundt med reklamer for Satiremagasinet Spot. Det bliver nu stoppet.

Designere protesterer over Bæredygtigt Landbrug

8. mar 2016 0 Foreningens image er nu også belastet af at navnet i deres logo er kunstigt pumpet op. Uægte fed på den ufede måde, lyder dommen.

Der er ikke skjulte tegn og beskeder i alle logoer

4. mar 2016 0 Fire designere har udvalgt fire kendte logoer som overraskende nok ikke indeholder ubevidste, skjulte meddelelser.

Lars Løkke slår en proper næve

25. feb 2016 0 Si’ det er løgn er lykkedes med at få dette eksklusive interview med Eva Kjer Hansen — hun sværger at hun siger sandheden.

Forbud på vej mod at bruge store bogstaver

23. feb 2016 0 Designråd vil indføre autorisation til store bogstaver. Fremover må kun specialister bruge de populære, men også vanskelige tegn.

Stigning i salg af antiluftværns-udstyr til private

20. feb 2016 0 Mens fængsler menes at ville indføre en slags missilskjold mod droner, siger byggemarkeder at de har svært ved at følge med efterspørgslen på disse skjold.

PET beder Gud om hjælp til slettede beskeder

18. feb 2016 0 Efterretningstjenesten har bedt forskellige virksomheder og offentlige instanser om at udvikle værktøjer til at afsløre beskeder som ellers er utilgængelige.

Politikere på højrefløjen er blå husarer

18. feb 2016 0 Et stort flertal anser politikere for at være blå når de ligger holdningsmæssigt til højre for midten, viser en meningsmåling lavet af DR.

Nej, det var ikke godt

16. feb 2016 0 Jakob opdagede at man ikke altid kommer længst med ærlighed — da han vågnede på hotellet morgenen efter konferencens gallamiddag.

Ny kønsbevidst afmærkning af cykelsti

13. feb 2016 0 Nyt projekt tegner konturerne til at udfordre vanetænkning indenfor valg af farver og symboler. Ti millioner kroner er der i første omgang afsat til at male udvalgte steder.

Ny grafik beskriver forholdet mellem to dele

13. feb 2016 0 Infografisk fremstår delene skarpt skåret med klare referencer til mængden som de hver især gestalter, mener markedsføringsekspert.

Flyselskaber vil droppe skiltning af nødudgange

11. feb 2016 0 Selve skiltningen gør folk nervøse, og nye forsøg viser at det virker bedre at annoncere med gratis flødeboller.

Vejrprofeter undskylder også

10. feb 2016 0 Meteoritnedslaget i lørdags skete midt i tv-landsindsamlingsshowet og fik mange seere til at forlade fjernsynet.

Gud undskylder for meteorit

9. feb 2016 0 En gruppe som kalder sig De Trofaste, siger at de har modtaget en besked fra Gud: Det er hans sten, og det var ikke med vilje.

Gentoftes flygtninge skal bo i hule træer

8. feb 2016 0 Kommunen med det mange udlændinge accepterer nu modtage flere flytgninge. Et nyt projekt skal mulighedsfacilitere kommunale aktiver.

1864 er et rødt tal

7. feb 2016 0 Analytikere er ikke i tvivl: Nogle tal er det bedst at undgå.

Circonflex (^) flekser ud

5. feb 2016 0 Aigu, cedilla, circonflexe, tréma, grave. Frankrig får snart færre diakritiske tegn at gøre godt med.

Lokumsgraffiti i FN inspirationen bag Lykketofts svindlertale

3. feb 2016 0 Der spekuleres nu i hvem der har haft adgang til både Posca tuscher og toilet, og som har dyb indsigt i dansk politik.

‘Bedrag er smukt. Jeg tror på bedrag’

1. feb 2016 0 6. afsnit, i hvilket en kendt filmskaber måske anmelder Danmarks Radios tv-serie Bedrag og kommer overraskende tæt på sandheden.

Facebook vil forbyde brug af tekst

30. jan 2016 0 Kommentarsporet må ikke længere flyde med uhumskheder og groft sprog, så nu forbydes al tekst. Samtidigt indfører facebook en algoritme som slører tekst i billeder.

Tegnere udsat for grovkorket satire

28. jan 2016 0 En usædvanlig grov tegning er blevet delt på facebook og udstiller satiretegnere som gruppe. Tegnerne overvejer hvad der nu skal ske. Politikere afviser at kende til den.

Elpærer bliver intelligente

24. jan 2016 0 Intelligente pærer overtager en stigende del af markedet, og forbrugerne er glade fordi man ikke mere behøver at tænke over hvordan der blev lys. Men udviklingen viser sig ikke uden problemer.

Sønderjylland sætter egnsretter på menuen

22. jan 2016 0 Kommuner inspireres for tiden af Randers og vil påbyde forskellig lokalhistorisk madkultur i institutionernes menuer. Sønderjylland at blandt andet indført muldvarpeskud.

60 procent af alle svin vil gerne spises af mennesker

20. jan 2016 0

Sort-hvid grafik anklages for at være sort-hvid

16. jan 2016 0 Oscars komiteen og Süddeutsche Zeitung blev ramt af sort-hvid grafik. Nu bliver sort-hvid grafik selv sagsøgt – i Sverige.

Lige midt i sylten

16. jan 2016 0

Statsministeren vil lade sig rive med i nytårstalen

1. jan 2016 0 Kommentatorerne er enige: Statsministerfruen kommer til at stå på andre ben.

Walmart rykker også

25. feb 2015 0 Walmart® rykker nu også ind i Foulum™. Det drejer sig om et 10.000 ha EU-brakmark øst for Foulum™.

Arvingerne mumler

2. feb 2014 0 Seerne er utilfredse med ikke at kunne høre, og foreslår at Arvingerne på den korte bane sendes i samarbejde med Dansk Lyttecenter.

…men det kunne lige så godt være sandt … ikke?
Her er historier der ikke går for tæt på virkeligheden. Men nogle gange går vi alligevel over stregen. Sådan må det være. Fordi vi ku’ li’ at vide: Hvad foregår der bag virkeligheden.

F
Redaktion sideterlogn@wil.dk
Redaktør: Torben Wilhelmsen
Sitet er hosted af wil.dk
Fonte er stillet til rådighed af imperfegg.dk